Personeel Amfors naar huis gestuurd om constructiefout dak

© Google Maps
AMERSFOORT - Een kleine tweehonderd medewerkers van het bedrijf Amfors in Amersfoort zijn naar huis gestuurd. Uit bouwkundig onderzoek is gebleken dat er een fout is gemaakt bij de bouw van het dak van het bedrijf.
De constructiefout werd ontdekt bij een onderzoek naar het losraken van een lamp. Een aantal productiehallen worden daarom nu onderzocht, meldt het bedrijf. De hallen zijn zeker twaalf jaar oud.
Bij de Amfors Groep werken onder meer mensen met een arbeidsbeperking. Voor wie het nodig was heeft het bedrijf vervoer naar huis geregeld. Volgens een woordvoerder van het bedrijf heeft een verandering van het dagelijkse ritme voor veel van de medewerkers grote impact. De leidinggevenden van de hallen doen er dan ook alles aan de mensen zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.
Hoe lang het gaat duren voordat het dak is hersteld is niet bekend. Er wordt geprobeerd om de productie zo snel mogelijk te verplaatsen naar andere ruimten binnen Amfors of naar locaties in de buurt. De bedoeling is dat iedereen zo snel mogelijk weer kan werken op een andere plek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.