RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrecht maakt zich zorgen over islamitische school Amsterdam

UTRECHT - Utrecht houdt de ontwikkelingen rond het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum scherp in de gaten. Dat schrijft burgemeester Van Zanen in een brief aan de gemeenteraad.

Op 22 februari jl.†organiseerde de Amsterdamse islamitische school in Utrecht een avond om ouders te interesseren in de school. Tijdens die bijeenkomst zou ook gesproken zijn over een Utrechtse vestiging. Daarnaast zouden er plannen zijn om vervoer van Utrecht naar de school in Amsterdam te organiseren.

Donderdag werd bekend dat leerlingen van het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam zouden worden beÔnvloed door leraren die contact hebben met terroristen. Volgens de Nationaal CoŲrdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) gebeuren op de school dingen die niet goed zijn voor de democratie en voor de integratie. Ook zijn er signalen dat de school de helft van de tijd aan de salafistische geloofsleer wil wijden.

Van Zanen maakt zich zorgen over het onderwijs op†de Amsterdamse school en de plannen voor een vestiging in Utrecht. De burgemeester benadrukt dat er voor een Utrechtse vestiging nog geen aanvraag is ingediend bij het ministerie van Onderwijs.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Nieuwsoverzicht