Ex-projectdirecteur Uithoflijn mag in gesprek met accountant over jaarrekening

© RTV Utrecht / Roel Breet
PROVINCIE UTRECHT - De voormalig projectdirecteur van de Uithoflijn krijgt van Gedeputeerde Staten "alle medewerking" om in gesprek te gaan met de accountant die de jaarrekeningen van de provincie onderzoekt. Dat staat in een brief van gedeputeerde Dennis Straat aan de Provinciale Staten.
Als gevolg van onduidelijkheid over betalingen aan bouwbedrijf BAM is de jaarrekening van 2017 nog altijd niet af. Om duidelijkheid te krijgen over die betalingen, doet de accountant onderzoek. De provincie heeft daarom een vrijwaringsbrief aan de voormalig projectdirecteur gestuurd, waardoor volgens de gedeputeerde "alle belemmeringen" worden weggenomen om "vrij in gesprek te kunnen gaan met de accountant."
Wanneer de jaarrekening kan worden afgerond, is nog altijd onduidelijk. "Het is niet aan ons om een uitspraak te doen over het moment van de definitieve afronding van de controle. Wel doen wij er alles aan om de accountant van alle informatie te voorzien die nodig is om tot een afronding te kunnen komen", schrijft de gedeputeerde.
Wel schrijft Straat dat de vragen die door de accountant bij de provincie zijn neergelegd volgende week door de provincie worden beantwoord.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.