Culemborg lonkt naar provincie Utrecht

Culemborg praat over een 'sprong over de Lek'
Culemborg praat over een 'sprong over de Lek' © RTV Utrecht / Timo Anceaux
CULEMBORG - Culemborg flirt met de provincie Utrecht. Omroep Gelderland meldt dat Culemborg onderzoekt of er winst gehaald kan worden uit nauwere samenwerking met Utrechtse plaatsen. Gisteravond besprak de gemeenteraad een nota waarin onder meer een 'sprong over de Lek' aan bod kwam.
Culemborg ligt in het Rivierenland, maar een groot deel van de bevolking is op de provincie Utrecht gericht. Burgemeester Van Grootheest van de gemeente wil daarom kijken of er op het gebied van woningmarkt, verkeer en economie gepraat kan worden met Utrechtse gemeenten zoals Houten en Vijfheerenlanden.

OORLOGSBUIT

Dat gaat een partij als de VVD niet ver genoeg, schrijft Omroep Gelderland. Volgens fractievoorzitter Han Braam hoort Culemborg van oudsher bij Utrecht en is de stad slechts als oorlogsbuit in Gelderland terechtgekomen. Ook Culemborg Centraal zegt al jaren te bepleiten dat Culemborg bij Utrecht hoort.
Burgemeester Van Grootheest benadrukte dat het geen kwestie is van Rivierenland of Utrecht. Hij wil kijken hoe in de beide regio's zaken voor de inwoners Culemborg het best te organiseren zijn. Volgens hem is een overgang van Gelderland naar Utrecht niet aan de orde.
Over twee weken praat de gemeenteraad van Culemborg verder over de kwestie. Aan het eind van het jaar moet duidelijk zijn of er voortgang geboekt is in de gesprekken met de gemeenten aan de andere kant van de Lek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.