RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse partijen willen vaccinatiegraad omhoog


UTRECHT - D66, VVD en PvdA in Utrecht willen dat de gemeente meer doet om de vaccinatiegraad te verhogen. Ook in Utrecht wordt het volgens de partijen†namelijk steeds normaler om kinderen niet te laten inenten, met alle gezondheidsrisico's van dien.

De partijen vragen de gemeente om de vaccinatiegraad scherp te volgen en op buurtniveau afspraken te maken over de beste aanpak. Ook zou de gemeente†met kinderdagverblijven in gesprek moeten gaan over de omgang met†niet-ingeŽnte kinderen. VVD-raadslid Dimitri Gilissen: "Wat ons betreft is de norm dat alle ouders hun kinderen laten vaccineren."

Voor het verhogen van de vaccinatiegraad is een belangrijke rol weggelegd voor de professionals, zoals jeugdartsen, verloskundigen,†en huisartsen. Ze moeten volgens de drie Utrechtse partijen beter worden toegerust om het gesprek met kritische ouders aan te gaan.

In de provincie gingen eerder al stemmen op om de dekkingsgraad te verhogen. De meeste gemeenten zitten nog wel veilig rond de zogenoemde immuniteitsgrenzen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -