Bouwvakkers al begonnen: geen afscheidsfeestje voor basisscholen Vianen

© RTV Utrecht
VIANEN - Nog een laatste keer een kijkje nemen in het pand van je oude basisschool. Dat kon vanmiddag in Vianen, bij het sluitingsfeest van basisscholen De Wegwijzer en De Voorhof. Maar het feest gaat niet door, omdat de bouwvakkers al eerder dan gepland aan de gang zijn gegaan.
De gebouwen gaan namelijk tegen de vlakte en de scholen gaan samen verder als de Parkschool. Op de plek van het oude gebouw komt het nieuwe schoolplein.
Directeur van De Wegwijzer Michelle Tersteeg snapt dat veel kinderen en hun ouders het jammer vinden dat ze niet een laatste keer nog naar binnen kunnen in het oude pand. Maar ieder nadeel heeft ook z'n voordeel, vindt ze: "Onze schoolpleinen zijn dan al wel op heel korte termijn klaar voor onze kinderen."
Het feest gaat niet door omdat de voorbereidingen voor de sloop al in volle gang zijn. Tersteeg: "Het water is al afgesloten, dus de toiletten kunnen niet meer worden gebruikt. Ook kan de verwarming niet meer worden gebruikt en de asbestsaneringen worden voorbereid, dus we vinden het voor de veiligheid geen goed idee om het feest door te laten gaan."
De leerlingen hebben al vanaf begin deze week les in het nieuwe pand.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.