Commissaris van de Koning en dochter actief in Utrechtse politiek: "Ja, ik ben vreselijk trots"

© RTV Utrecht
UTRECHT - Hans en Eva Oosters. Vader en dochter, en sinds een dikke maand allebei actief in de Utrechtse politiek. Zij als raadslid in de stad Utrecht voor Student & Starter en hij als Commissaris van de Koning.
"Ja, ik ben vreselijk trots. Maar ik ben trots op alle drie de kinderen, maar zeker ook op Eva. De rol die ze nu heeft en weet te combineren met haar studie die ze moet doen", aldus de Commissaris van de Koning.
Ik ben vreselijk trots. Maar ik ben trots op alle drie de kinderen
Commissaris van de Koning Hans Oosters
Dochter Eva is ook hartstikke trots op haar vader, maar het blijft natuurlijk echt haar vader ondanks de rol die hij nu heeft. "Ik zie mijn vader echt als familieman, want ik ken mijn vader natuurlijk niet echt van werk maar wel als mijn vader natuurlijk."

PERIODE VAN WENNEN

Na een maand heeft de nieuwe Commissaris van de Koning zijn draai helemaal gevonden. Hij maakt zich de provincie razendsnel eigen. Iets dat ook dochter Eva is opgevallen.
"Mijn vader is een ambitieuze man, dus ik weet niet waar hij uiteindelijk heen zou willen gaan. Maar ik weet wel dat hij dit een ontzettende mooie functie vindt en er echt wat van wil maken. Ook misschien omdat hij nog wat jonger is en er echt iets anders van kan maken", aldus het Utrechtse raadslid.
Hoewel ze in de dagelijkse politieke praktijk weinig met elkaar te maken hebben, is het de commissaris wel opgevallen dat zijn dochter de liefde voor politiek niet van een vreemde heeft. "Ik vind dat ze het leuk doet en goed doet. Met heel veel enthousiasme en ze laat haar sterke kanten zien. Ze is goed in het presenteren van dingen, het uitleggen van dingen. En ze heeft ook de nodige felheid die bij een raadslid past.
Een portret van familie Oosters: vader en dochter in de politiek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.