Gelijkspel voor FC Utrecht na bloedeloos schouwspel tegen stug FC Groningen

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht is er niet in geslaagd de eerste thuiszege van 2019 te boeken. In stadion Galgenwaard kwam de ploeg van Dick Advocaat niet verder dan 0-0 tegen FC Groningen.

BAZOER

Een basisplaats was er voor Riechedly Bazoer, die na zijn sterke invalbeurt van vorige week tegen Heracles Almelo (5-1 winst), mocht starten ten faveure van Othmane Boussaid.
Timo Letschert (FC Utrecht) in gesprek met René van den Berg
Het begin van de wedstrijd was veelbelovend voor de thuisploeg, toen Sander van de Streek een grote kans kreeg. Hij zag zijn schot gekeerd worden door FC Groningen-doelman Sergio Padt.

MINUUT 22

Het hoogtepunt van de eerste helft was in de 22e minuut, toen de onlangs overleden FC Utrecht-supporter Jeroen de Wit werd geëerd met een hartverwarmend applaus en een steunbetuiging vanaf de Bunnikside.
Michiel Kramer (FC Utrecht) na het gelijkspel (0-0) tegen FC Groningen
Het was veelzeggend voor het eerste bedrijf van het duel tussen de nummers 6 en 8 van de ranglijst, waar de 18 duizend toeschouwers in stadion Galgenwaard niet getrakteerd werden op een voetbalfeestje.
Na rust was het FC Utrecht dat probeerde door de defensieve stellingen van de bezoekers te voetballen. Dat lukte mondjesmaat: de grootste kansen waren voor FC Utrecht-spits Michiel Kramer die twee kopballen gekeerd zag worden door Padt.

INVALLERS

Avocaat wisselde aanvallend: Othmane Boussaid kwam binnen de lijnen, evenals Nick Venema. Ook zij slaagden er niet in om de Groningse muur te slechten.
Het laatste wapenfeit van het bloedeloze treffen was voor Gyrano Kerk, die zijn schot gekeerd zag worden door Padt, waarna beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.
Trainer Dick Advocaat (FC Utrecht) praat na met René van den Berg
Op de ranglijst van de Eredivisie verandert er weinig. FC Utrecht blijft zesde en neemt geen afstand van tegenstander FC Groningen, dat achtste staat.