Baasje bijtende hond Soest meldt zich

© Boswachter Roy Mes via Twitter (Bewerking door RTV Utrecht)
SOEST - De eigenaar van de hond die eind vorige maand een boswachter had gebeten in natuurgebied Op Hees bij Soest, heeft zich gemeld. Dat meldt boswachter Roy Mes, die vorige week op Twitter een oproep deed om uit te kijken naar het baasje van de hond.
De collega-boswachter van Mes werd op 27 februari gebeten in de buurt van de Staalwijklaan. "De hond rook reewild en ging er als een haas vandoor voordat de eigenares de kans kreeg om deze aan te lijnen", laat boswachter Mes weten. Pas na een lange zoektocht werd de hond weer teruggevonden.

SCHADEVERGOEDING

De eigenares meldde zich uiteindelijk. Omdat er geen opzet in het spel is, krijgt de vrouw een waarschuwing, zegt Mes. Ook moet ze een schadevergoeding betalen. "De boswachter in kwestie heeft een goed gesprek gehad met de eigenares van de Franse Brak. Die zullen de volgende keer extra voorzichtig zijn."
Met de boswachter die gebeten werd gaat het inmiddels iets beter. "Maar hij heeft nog steeds last van zijn verwondingen", zo laat Mes op Twitter weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.