IJsselmeervogels koploper af na grootste nederlaag sinds 2008: "We staan voor lul"

© RTV Utrecht / Mark Kloostra
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels is de koppositie in de Tweede Divisie kwijt door de grootste nederlaag sinds april 2008. Een onstuimig duel in Werkendam tegen Kozakken Boys ging met 5-0 verloren, mede door goals van toekomstig Vogel-spelers El Azzouti, Monteiro en Stout.

GESTAAKT

Halverwege de eerste helft werd het 1-0 voor de thuisploeg. Ahmed El Azzouti (volgend jaar IJsselmeervogels) was attent en schoot de bal langs Jaimy Schaap. Precies op dat moment begon het te stormen in Sportpark de Zwaaier. De wind was er al, maar daar kwamen regen, onweer en hagel bij. Het duel lag daardoor een kwartier stil.
Ted Verdonkschot: "Je zakt door de ondergrens heen"
De onderbreking had IJsselmeervogels niet goed gedaan, want Charlton Vicento kon door een door de wind gevangen voorzet achter Schaap koppen: 2-0. Dat was ook direct de ruststand.

NIEUWE VOGELS SCOREN

IJsselmeervogels had een koppositie te verdedigen, in de wetenschap dat concurrent AFC al met 2-0 gewonnen had van Rijnsburgse Boys. Maar die noodzaak was niet te merken op het veld. Binnen vijf minuten stond het 4-0.
Jaimy Schaap: "We staan voor lul"
Het waren twee aanstaande Rooien die scoorden. Eerst frommelde Sanny Monteiro de 3-0 binnen uit een corner, waarna Gwaeron Stout ook nog een duit in het zakje deed voor de 4-0. Een slotoffensiefje van IJsselmeervogels had nauwelijks resultaat. Sterker nog, de Vogels mogen blij zijn dat na 90 minuten 5-0 op het scorebord stond. El Azzouti wist negen minuten voor tijd namelijk nog een goaltje in het net te leggen.

SINDS 2008

Het is voor IJsselmeervogels de grootste nederlaag sinds 26 april 2008. Destijds gingen de Rooien pijnlijk onderuit in de derby tegen Spakenburg. De eindstand toen? 7-1.
25' Ahmed El Azzouti [1-0]
29' Charlton Vicento [2-0]
49' Sanny Monteiro [3-0]
51' Gwaeron Stout [4-0]
81' Ahmed El Azzouti [5-0]
Bijz.
26' Wedstrijd 15 minuten stilgelegd vanwege noodweer