Doorrijder ongeluk Biltsestraatweg meldt zich bij politie

© Persbureau Heitink
UTRECHT - De bestuurder van de dodelijke aanrijding op de Biltsestraatweg in Utrecht heeft zich bij de politie gemeld. Het gaat om een 37-jarige man uit Zeist. De auto waarin hij waarschijnlijk heeft gereden werd gevonden in Den Dolder.
De man is zondag gehoord en zit voorlopig nog vast, zegt politiewoordvoerder Bernhard Jens. "Wij zijn in gesprek met deze meneer om te horen of hij verklaard wat er daadwerkelijk gebeurd is. Maar we gaan natuurlijk niet alleen op zijn verklaring af. We hebben onderzoek gedaan op de plek waar het ongeluk heeft plaats gevonden en we hebben inmiddels een auto, die is in Den Dolder aangetroffen. We denken dat dat de auto is waarmee het ongeval heeft plaatsgevonden. Ook daar doen we onderzoek naar. Alles bij elkaar hopen we duidelijk te krijgen wat zich allemaal daar heeft afgespeeld."
Bij het ongeluk in de nacht van vrijdag op zaterdag is een 21-jarige vrouw uit Utrecht om het leven gekomen. De automobilist is na het ongeluk doorgereden. De politie was daarna op zoek naar de chauffeur van een beschadigde groen-grijze Renault.
Het ongeluk gebeurde rond 04.30 uur. Omstanders die het zagen gebeuren alarmeerden de politie en probeerden het slachtoffer nog te reanimeren. Een ambulance kwam ter plaatse, maar de vrouw overleed uiteindelijk aan haar verwondingen.
De politie kan nog altijd niet vertellen hoe het ongeluk is gebeurd en of daar nog andere voertuigen bij betrokken waren. Inmiddels is wel duidelijk dat de vrouw te voet was en niet op een fiets zat toen ze werd aangereden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.