Code geel leidt tot weinig schade in provincie

Boom op het spoor bij Veenendaal, zaterdag.
Boom op het spoor bij Veenendaal, zaterdag. © Job van Roekel
PROVINCIE UTRECHT - De eerste officiële storm in Nederland van 2019 is voorbij, meldt Weeronline. In de provincie Utrecht heeft het niet gestormd, al is code geel wel nog steeds van kracht.
De soms harde windvlagen leidde tot opvallend weinig schade in de provincie, bevestigt de brandweer. Het was zelfs zo rustig dat telefonisten van de meldkamer in Utrecht tijd hadden om de collega's in Limburg uit de brand te helpen, waar de telefoon wel roodgloeiend stond. Zo'n honderd telefoontjes uit Limburg werden door de meldkamer in Utrecht beantwoord.
In Limburg, Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland gold lange tijd code oranje. Inmiddels geldt ook in die provincies code geel. De zwaarste windstoot was daar volgens Weeronline 121 kilometer per uur en werd geregistreerd in Vlissingen. In het zuiden van de provincie Utrecht is volgens Weerplaza de 90 kilometer per uur aangetikt.
Gisteren was ook al een stormachtige dag. Er kwamen vanuit de hele provincie stormmeldingen binnen bij onder meer de brandweer. Het ging vooral om problemen met omgewaaide bomen, bomen die over de weg lagen en weggewaaide dakpannen.
Het stormachtige weer is voorlopig nog niet voorbij. Ook morgen wordt gewaarschuwd voor harde windstoten. Tussen 10.00 uur en 18.00 uur is dan opnieuw code geel van kracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.