Klimaatfietsers uit Utrecht naar Amsterdam

© Michiel van Beers
UTRECHT - Zo'n 40.000 mensen waren vandaag in Amsterdam voor de landelijke Klimaatmars. Dat meldt de organisatie. Vanuit de Neude in Utrecht vertrokken vanochtend, ondanks het onstuimige weer, zo'n twintig fietsers al naar Amsterdam. Later sloten zich nog zo'n dertig andere fietsers bij de groep aan.
Deelnemers aan de klimaatmars wilden bij de politiek aandacht vragen voor klimaatmaatregelen die verder gaan dan degene die nu op stapel staan. De Utrechtse fietsers hadden een extra missie: zij spraken zich uit tegen de verbreding van de A27 en de bomenkap in Amelisweerd.
Klimaatfietsers uit Utrecht naar Amsterdam
Klimaatfietsers uit Utrecht naar Amsterdam © Michiel van Beers
Zo'n vijftig maatschappelijke organisaties en politieke partijen schaarden zich achter het protest in Amsterdam. Onder meer Milieudefensie, FNV, Oxfam Novib, Greenpeace, DeGoedeZaak en de Woonbond deden aan de mars mee. Ze willen onder meer een eerlijke verdeling van de "lasten en lusten'', vinden dat de "grote vervuiler'' moet betalen en streven naar een toekomst waarin iedereen duurzaam en warm woont.
Ook prinses Irene, veel politici en BN'ers zoals Paul de Leeuw, Bert Visscher en Georgina Verbaan liepen mee. De Klimaatmars eindigde rond 16.00 uur op het Museumplein.
Lea (10) uit Utrecht bij de Klimaatmars
Lea (10) uit Utrecht bij de Klimaatmars © Annet Schut

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.