VeggieWorld strijkt neer in Utrecht: van tofu tot hennepburgers

© RTV Utrecht / Dennis van Ommeren
UTRECHT - VeggieWorld in de Utrechtse Jaarbeurs heeft dit weekend zo'n 7 tot 8 duizend bezoekers getrokken. De beurs is bedoeld voor iedereen die minder dierlijke producten wil eten. En dus konden bezoekers ervaren wat de veganistische markt allemaal te bieden heeft.
Zo was er bij bijna alle honderd standhouders wel iets te proeven. Van tofu tot hennepburgers met zeewier. Directeur Veerle Vrindts van VeggieWorld Utrecht benadrukt dat de beurs niet alleen voor veganisten is bedoeld. Vleeseters zijn ook gewoon welkom.
"Ja! VeggieWorld is juist bedoeld voor zogenoemde flexitariërs. Mensen die nu maar één dag in de week vegetarisch eten en zich afvragen wat ze nog meer kunnen doen. We moedigen heel erg aan om kleine stapjes te zetten, richting meer plantaardig."
Verslaggever Dennis van Ommeren ontdekte de veganistische markt op VeggieWorld

GEZONDHEID

Uiteindelijk hoopt de organisatie van de beurs dus dat steeds meer mensen plantaardig gaan eten. "Voor de toekomst van de planeet is het gewoon echt nodig dat iedereen drastisch gaat minderen. Oók voor je eigen gezondheid. Dus waar we naar toe willen, is een wereld waarin iedereen lekker eet, maar zonder dat er dierenleed bij te pas komt."
VeggieWorld wordt niet alleen in Utrecht georganiseerd; ook in grote Europese steden als Berlijn, Parijs en Barcelona is de beurs te vinden.
Veganistisch eten in de Jaarbeurs

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.