Opnieuw code geel van kracht: waarschuwing voor zware windstoten

Archief.
Archief. © Peters Hotnews
PROVINCIE UTRECHT - Het onstuimige weer in Nederland is nog niet helemaal voorbij: ook vandaag is er kans op zware windstoten in heel het land. Vanaf 10.00 uur geldt daarom code geel, meldt het KNMI.
In de loop van de ochtend neemt de wind weer toe en kunnen zware windstoten uit noordwedstelijke richtingen voorkomen, meldt het weerbureau. Code geel geldt vanaf 10.00 uur en blijft naar verwachting tot 17.00 uur van kracht.

VERKEER

Door het slechte weer verwachtte Rijkswaterstaat vanochtend een zware ochtendspits omdat veel mensen de auto pakken. Zo stond er op de A2 tussen Den Bosch en Utrecht een flinke file vanwege een ongeluk met meerdere voertuigen bij Zaltbommel.
Ook op de A27 was het drukker dan normaal vanwege een kapotte auto bij knooppunt Hooipolder en Gorinchem. Rond 07.00 uur stond daar 14 kilometer file.
Afgelopen weekend werd er ook gewaarschuwd voor zware windstoten, maar dat leidde zondag niet tot veel overlast in de provincie. Het was zelfs zo rustig dat telefonisten van de meldkamer in Utrecht tijd hadden om de collega's in Limburg uit de brand te helpen, waar de telefoon wel roodgloeiend stond.
Zaterdag was anders: de brandweer moest toen meerdere keren uitrukken voor onder meer omgewaaide bomen. Het ging onder meer mis in Loenen aan de Vecht, Rhenen, Leusden, Nieuwegein, Driebergen en Oudewater.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.