RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Koningsdag Amersfoort: Mondriaan, verhalen en winnares Heel Holland Bakt

1/4
AMERSFOORT - Verhalenvertellers staan centraal op Koningsdag in Amersfoort. Dat bleek vanochtend tijdens de presentatie van de plannen.

Burgemeester Bolsius vertelde dat het thema van de dag 'Wij Amersfoort' daarmee de hele dag moet terugkomen. "Het verhaal, dat wij allemaal Amersfoort zijn, wordt verteld door verhalenvertellers. Dat zijn er minimaal 15."

"Op die manier zal de dag als een boek lezen, van hoofdstuk naar hoofdstuk. We zullen laten zien hoe divers de stad en de regio is. Een stad van het verleden, heden en de toekomst."

Een van de vertellers is Rachel, zij is juf op een basisschool. Zij komt uit Tanzania enkwam naar ons land toen ze 10 jaar oud was. Ook duurzaamheid komt aan bod: twee dames gaan kleding recyclen en mogen de Oranjes daar van alles over vertellen.

 De presentatie van Koningsdag van vanochtend. De presentatie van Koningsdag van vanochtend. | Foto: RTV Utrecht / Dennis van Ommeren

WELKOM
Burgemeester Bolsius zal de Koninklijke familie welkom heten op 27 april. Hij doet dat echter niet alleen, maar samen met 300 basisschoolleerlingen.

Ook bleek dat er veel aandacht zal zijn voor de schilder Mondriaan. Hij werd geboren in Amersfoort en woonde er de eerste zeven jaar van zijn leven. Maar ook hedendaagse 'kunst' komt aan bod. Zo mag ook de winnares van Heel Holland Bakt haar kunsten vertonen.

ONTMOETEN
De dag zal daarnaast voornamelijk in het teken staan van ontmoeten. Volgens burgemeester Bolsius is dat op nadrukkelijk verzoek van de Koninklijke familie.

 Veel belangstelling bij de presentatie van het programma van Koningsdag. Veel belangstelling bij de presentatie van het programma van Koningsdag. | Foto: RTV Utrecht / Dennis van Ommeren

REGIO
Commissaris van de Koning Hans Oosters kwam ook aan het woord bij de presentatie. Hij zei dat het voor hem een groot voorrecht is de Koninklijke familie te mogen ontvangen. Hij benadrukte het belangrijk te vinden dat de hele regio vertegenwoordigd is op 27 april: "De regio Amersfoort heeft de provincie veel te bieden. 'Wij Amersfoort' staat ook voor de regio, dus dat Bunschoten-Spakenburg en Eemnes zich kunnen laten zien. En de vorstelijke natuur van Soest en Baarn krijgen een plek.

Ook kunnen de Oranjes meedoen aan een quiz over de regio, zo vertelde burgemeester Melis van de Groep van de gemeente Bunschoten. Die quiz duurt twintig minuten. "We willen het als een verbonden regio presenteren. Het is wel heel divers. Dat kunnen wij als regio goed benoemen."

MUZIEK EN DANS
Ook voor muziek en dans wordt ruimte gereserveerd, bleek vanochtend. Zo zal onder meer de Fanfare van het Korps Nationale Reserve uit Amersfoort zijn opwachting maken. Ook verschillende dansgroepen krijgen de kans op te treden voor de Oranjes.

De route van de wandeling werd eerder al bekend.

Verslaggever Dennis van Ommeren vertelt in UVandaag over de plannen voor Koningsdag.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -