Rukwinden blazen campagneborden in Kromme Rijnstreek omver

© SGP Utrecht
BUNNIK - De harde wind van afgelopen zondag heeft z'n weerslag gehad op de campagnekaravaan van de provinciale verkiezingen op 20 maart. Vooral de christelijke partijen, die vaak boeren bereid weten te vinden om borden van hun partij in weilanden te zetten, moesten herstelwerkzaamheden plegen.
Op de kale vlaktes van het buitengebied in de Kromme Rijnstreek kregen de campagneborden bij Bunnik de volle laag van de stormachtige rukwinden. Vandaag ging de SGP, met kaplaarzen, vlakbij de A12 de schade repareren. Kandidaat Arie Donker hoopt dat de boel nu wel blijft hangen. "We hebben ze extra gezekerd en een natuurlijk steunpunt gezocht zoals een boom."

GOED VASTGEZET

Andere 'boerenpartijen' beweren dat hun partijen de borden steviger hebben bevestigd. "Die van ons zijn op hun plek gebleven", aldus lijsttrekker Derk Boswijk van het CDA. "Maar ik kan me voorstellen dat bij de SGP en de ChristenUnie ze misschien de stad in zijn gewaaid", zegt hij plagend.
Lijsttrekker Arne Schaddelee spreekt dat verwijt voor zijn partij tegen. "De ChristenUnie waait niet met alle winden mee. Onze borden dus ook niet."

DRIE STIEREN

Arie Donker steekt wel de hand in eigen boezem. "Je kan alles verankeren en drie stieren er aan vastzetten, maar je probeert het ook met zo min mogelijk materialen. Want je moet ook alles weer meeslepen en weghalen", vertelt de SGP'er. Al het gereedschap moet zowel heen en terug tot diep in de weilanden gesjouwd worden.
"De ervaring bij de verkiezingen in november bij Vijfheerenlanden had ik meegenomen. Alleen hebben we nu wat meer wind gekregen. Maarja, maart roert zijn staart!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.