Eneco-dochter neemt klanten Veenendaals Robin Energie over

© RTV Utrecht
VEENENDAAL - Eneco-dochter WoonEnergie neemt alle circa 25.000 klanten over van Robin Energie, de energieleverancier uit Veenendaal die eind februari failliet werd verklaard. Daarover heeft Eneco afspraken gemaakt met de curator.
De klanten van Robin Energie kregen afgelopen tijd wel gewoon stroom en gas. Dat komt door een wettelijke regeling waardoor de levering in alle gevallen wordt voortgezet. Tijdens de overgangsperiode waarin voor hen een nieuwe energieleverancier werd gezocht, konden de klanten ook niet overstappen of opzeggen.
Er zijn geen financiële details van de deal naar buiten gebracht. De betreffende mensen krijgen van WoonEnergie een persoonlijk bericht met de geldende leveringstarieven en meer informatie over de voorwaarden die op de levering van toepassing zullen zijn.
Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) kunnen ze dan bij WoonEnergie blijven of ervoor kiezen om kosteloos over te stappen naar een andere energieleverancier. Daarvoor geldt de normale opzegtermijn van dertig dagen, aldus de toezichthouder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.