Overleden Jeroen (22) herdacht in Cothen

© Koen Laureij
COTHEN - In Cothen werd vanavond uitgebreid stilgestaan bij de dood van Jeroen de Wit. De kist waarin de 22-jarige man lag werd op een carnavalswagen gelegd en door het dorp gereden.
Jeroen kwam donderdag 28 februari om het leven in een koelcel van fruitbedrijf Van Wijk in 't Goy. Hij was daar als monteur aan het werk. Jeroen was een bekend gezicht in het dorp; bij de plaatselijke voetbalclub SVF Cothen en de lokale carnavalscommunity.
Zo was hij onderdeel van de groep jongeren die vorige maand betrokken was bij een verkeersongeluk met een praalwagen. In 't Goy stortte een deel van het carnavalsvoertuig in op de openbare weg, met meerdere gewonden tot gevolg.
Diezelfde praalwagen, 'Bad-Man' genaamd, reed Jeroen vanavond door het dorp. Hij werd naar de Rooms-Katholieke Kerk gebracht en daarna naar de kantine van SVF Cothen. Daar konden de nabestaanden worden gecondoleerd.
Ook werd Jeroen afgelopen vrijdag herdacht tijdens de Eredivisie-wedstrijd tussen FC Utrecht, zijn favoriete club, en FC Groningen. In de 22e minuut werd geapplaudisseerd en er was een spandoek te zien met daarop de tekst 'rust zacht, Jeroen voor altijd in ons hart'.
De rouwstoet voor Jeroen trok door Cothen.
De rouwstoet voor Jeroen trok door Cothen. © Koen Laureij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.