Achttien sollicitanten willen burgemeester van Houten worden

Houten van bovenaf gezien
Houten van bovenaf gezien © RTV Utrecht
HOUTEN - Op de vacature van burgemeester van Houten hebben achttien kandidaten gesolliciteerd, veertien mannen en vier vrouwen. Ze willen allemaal Wouter de Jong opvolgen.
Vijf sollicitanten zijn al eens burgemeester in een andere gemeente geweest, meldt de provincie Utrecht. Tien kandidaten hebben ervaring op een andere positie in het openbaar bestuur. De meeste reacties kwamen van PvdA-leden (5). Van de VVD, het CDA, GroenLinks en de SGP solliciteerden elk twee leden. De overige vijf brieven kwamen van leden van twee lokale partijen, een D66-lid, een ChristenUnie-aanhanger en iemand van wie de politieke kleur niet bekend is.
De commissaris van de koning en de vertrouwenscommissie van de Houtense gemeenteraad gaan de komende tijd met hen in gesprek. Voor het zomerreces wordt bekendgemaakt wie wordt voorgedragen als de nieuwe burgemeester.
Wouter de Jong heeft eerder aangegeven dat hij na zes jaar wethouder en zes jaar burgemeester te zijn geweest toe is aan een nieuwe uitdaging. Tussentijds was hij gedeputeerde van de provincie Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.