Jayden (12) ziet complete Playmobilverzameling uiteenspatten bij ongeluk op A12

© Jayden's Playmobil Firefighters NL
DRIEBERGEN-RIJSENBURG/VEENENDAAL - Een 12-jarige Playmobilverzamelaar heeft dit weekend zijn volledige collectie op de A12 bij Driebergen uit elkaar zien spatten. De jongen was met zijn vader onderweg naar een beurs voor brandweerhobbyisten in Veenendaal en kreeg onderweg een verkeersongeluk.
Volgens Omroep Brabant reed een andere auto bij Driebergen achterop de aanhangwagen van Jayden uit Rijen en zijn vader John Boluyt. Het speelgoed in de aanhanger, bij elkaar zo'n vier kubieke meter, kwam verspreid op het asfalt terecht.
Jayden verzamelt al jaren Playmobil, vooral alles wat met de brandweer te maken heeft en was in eerste instantie ontroostbaar. "Toen mijn zoon de ravage op de snelweg zag moest ik hem wel even in zijn kraag pakken. Hij riep: Mijn Playmobil, mijn Playmobil! Ik kon hem nog net tegenhouden."
Jayden bij een klein deel van zijn Playmobilverzameling.
Jayden bij een klein deel van zijn Playmobilverzameling. © Jayden's Playmobil Firefighters NL
Het tweetal moest vanachter de vangrail toekijken hoe medewerkers van Rijkswaterstaat de resten van de collectie van het wegdek veegden. Jayden had in zijn verzameling alles wat de laatste veertig jaar op het gebied van brandweer is verschenen. Volgens zijn vader zeker de helft nergens meer te verkrijgen. Het zal jaren vergen om andere onderdelen van de collectie weer compleet te krijgen.
Omroep Brabant schrijft dat Jayden van diverse kanten Playmobil aangeboden krijgt en dat in Den Bosch een geldinzameling is gestart. Jayden en zijn vader bezoeken voorlopig geen 112-beurzen meer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.