RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeester Houten diep geschokt om dood 8-jarige jongen

HOUTEN - Het overlijden van een 8-jarige jongen uit Houten na een verkeersongeluk in Nieuwegein, komt hard aan in de plaats.

Ook op de school waar de jongen op zat,de Van Harte School in Houten, is het nieuws ingeslagen als een bom."Dit is een enorme klap voor iedereen", zegt Rob Boerman, directeur van de Katholieke Scholenstichting Fectio, waar de Van Harte school onder valt. "De school heeft gisteren de ouders genformeerd. Vanochtend was er een speciale bijeenkomst voor alle ouders. De leerlingen worden goed begeleid door hun leerkrachten. Ze zoeken troost bij elkaar. De wereld staat stil op de Van Harte School."

GEMEENTE
Burgemeester De Jong van Houten heeft ook gereageerd op het drama. "'Ik ben diep geschokt door het vreselijke ongeval van dit gezin en het tragische overlijden van deze jonge inwoner van Houten. Ik leef intens met de familie en andere betrokkenen mee."

Hij vervolgt: "Het treft onze gemeentelijke organisatie ook diep omdat de moeder een medewerkster van ons is. Het gezin is op meerdere manieren verbonden met Houten. Veel mensen in Houten zijn diep geraakt door deze afschuwelijke gebeurtenis."

VOETBALCLUB
De jongen voetbalde bij voetbalclub Delta Sports '95. Gisteravond werden alle trainingen afgelast. "Met grote verslagenheid hebben we vernomen dat een van onze spelers uit de J09 door een tragisch ongeval om het leven is gekomen. Onze gedachten gaan uit naar de familie. Wij wensen hen namens Delta Sports heel veel sterkte", schrijft de organisatie op haar website.

Morgen zouden leerlingen van alle Houtense basisscholen uit groepdrie envier meedoen aan het jaarlijkse voetbaltoernooi op sportpark De Kruisboog, het thuishonk van Delta Sports '95. Ook die wedstrijd gaat uit respect voor het slachtoffer en nabestaanden niet door.

IETS TE VEEL GEDRONKEN
De man die het ongeluk heeft veroorzaakt had iets te veel gedronken, laat zijn advocaat Christian van Dijk weten. "Hij kwam terug van een feestje met iets te veel drank op. Daardoor was zijn inschattingsvermogen verminderd." Ook reed de man harder dan toegestaan: "Maar de exacte snelheid is nog niet vastgesteld", aldus van Dijk.

ENORME SPIJT
Daarnaast laat de advocaat weten dat de man enorme spijt heeft van het ongeluk: "Hij leeft enorm mee met het gezin. Dat blijkt ook wel uit de verhoren bij de politie. Hij verleent alle medewerking aan het onderzoek. Hij zit er gewoon mee." Tevens is de mannooit eerder in aanraking geweest met justitie: "Hij heeft geen strafblad en is geen gebruiker van andere middelen zoals drugs of iets dergelijks. Het is verder een hele vriendelijke heer met een aardige baan", aldus de advocaat.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -