Samenwerking moet zorgen voor meer technisch personeel

© Cals College IJsselstein
IJSSELSTEIN - Het betaalt slecht, heeft een lage status en je krijgt er vieze handen van. Door deze vooroordelen kiezen veel te weinig jongeren voor een technische studie. Hierdoor is er enorme vraag naar technisch personeel ontstaan, vertelt Sylvia Berk, schoolleider van het Cals College in IJsselstein met Techniek in haar portefeuille. "Kijkend naar de regio wordt dat tekort alleen maar groter als we niks doen", vertelt ze.
Hierom hebben scholen en bedrijven besloten om een regionaal plan te maken voor intensieve samenwerking met als doel zorgen voor duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch onderwijs waardoor er voldoende vakmensen voor de regio worden opgeleid. Vanmiddag is op het Cals College de samenwerking officieel beklonken.

AUTOMONTEUR

Volgens Berk betekent werken in de techniek niet dat je per se als automonteur aan de slag hoeft: "We kunnen heel veel doen om te laten zien dat techniek heel breed is. Voor jongens en voor meisjes is er werk en niet alleen het werk waarbij je vieze handen krijgt, maar ook het soort werk waarbij je bezig bent met de laatste technologische ontwikkelingen", legt ze uit. "Maar ook het beroep van automonteur is enorm veranderd."
Het project gaat officieel van start op 1 januari 2020 en de subsidie die het project krijgt duurt tot eind 2023. "Maar dan zijn we natuurlijk nog niet klaar. De bedoeling is dat alle activiteiten die we in het project ondernemen daarna gewoon doorgaan en continu worden verbeterd", besluit Berk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.