Amersfoorter genomineerd voor Annie MG Schmidtprijs

AMERSFOORT - Freek de Jonge, Wende Snijders en Brigitte Kaandorp. Stuk voor stuk bekende artiesten en allemaal winnaar van de Annie MG Schmidtprijs. Dat is een prijs voor het beste Nederlandstalige kleinkunstlied van het afgelopen seizoen.
Cabaretier Patrick Nederkoorn uit Amersfoort gaat misschien ook wel tot dat illustere gezelschap horen. Hij is namelijk één van de genomineerden voor 2018. De Amersfoorter is genomineerd vanwege het nummer 'Die Geur'.
Een fragmentje van het lied 'Die Geur'
"Dit nummer gaat eigenlijk over de schuldenproblematiek in Nederland. Er zijn meer dan een miljoen mensen die in de schulden zitten of problematische geldzorgen hebben. Dat is zo'n probleem dat altijd eigenlijk een beetje onder de oppervlakte blijft en dit nummer is eigenlijk een tekst van een deurwaarder die beschrijft hoe het is om langs te gaan bij mensen die diep in de schulden zitten", aldus Nederkoorn.
Cabaretier Patrick Nederkoorn en tekstschrijver Jan Beuving.
Cabaretier Patrick Nederkoorn en tekstschrijver Jan Beuving. © Maartje ter Horst

PRIJSUITREIKING

De winnaar wordt op zondag 14 april bekend gemaakt in Theater Bellevue te Amsterdam. In totaal zijn er zes liedjes genomineerd en die zullen tijdens de besloten prijsuitreiking allemaal te horen zijn. Zowel de vertolker van het lied, als de tekstschrijver en de componist krijgen de prijs.
Ook Claudia de Breij en Kiki Schippers uit Utrecht zijn in de running om de prijs te winnen.Aan de prijs is een geldbedrag van 3500 euro verbonden en de winnaar krijgt een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt.
Cabaretier Patrick Nederkoorn uit Amersfoort is één van de genomineerden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.