RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zorgen over onveilige kruisingen Uithoflijn: "Je wilt er niet bij stilstaan wat er kan gebeuren"

1/4
UTRECHT - Het nieuwe tracť van de Uithoflijn zorgt bij sportvereniging Kampong voor stress. Sporters moeten om van en naar de sportvelden te komen twee keer een onbewaakte overgang over.†Bijvoorbeeld bij de†Platolaan en de Herculeslaan.

Volgens Ger Offringa van Kampong is daar niet goed over nagedacht. Als de rij voor het stoplicht te lang wordt komen de fietsers min of meer op de trambaan te staan. "Gevaarlijke situaties ontstaan als er dan een tram aankomt. Ik wil niet†denken aan†wat er dan zou kunnen gebeuren."

 Ge Offringa: Ge Offringa: "het is een draak van een kruising" | Foto: RTV Utrecht / Marloes Sollie

OPLOSSINGEN
Offringa†is bezorgd over de veiligheid van sporters die de kruispunten in de buurt van het sportcomplex†passeren. Zeker jonge clubleden die niet†gewend zijn aan een passerende tram†lopen gevaar. "De†spoorbaan†is gewoon niet goed ingepast."

Omwonenden maken zich zorgen over proefritten Uithoflijn


Volgens de gemeente wordt trambestuurders geleerd in de buurt van drukke kruisingen vaart te minderen. Ook†zijn er borden geplaatst om†fietsers en voetgangers†te waarschuwen. Slagbomen en extra verkeerslichten†komen er vooralsnog niet. Er wordt wťl nagedacht over een tunnel. "Maar dat kost een fortuin dus dat kunnen we wel schudden",†voorspelt Offringa.

 Hier staan fietsers stil bij veel verkeer Hier staan fietsers stil bij veel verkeer | Foto: RTV Utrecht / Marloes Sollie

BRUG
Een ander plan van de gemeente is het viaduct over de A27 zo aan te passen dat fietsers†binnendoor†naar de sportvereniging kunnen rijden. Ze hoeven dan ter hoogte van de Weg tot de Wetenschap geen bocht te maken wat de verkeersituatie veiliger maakt.

Het viaduct†aanpassen wilde de gemeente tegelijkertijd laten uitvoeren met de†verbreding van de A27 door het Rijk. Maar dat project is vertraagd vanwege†lopende bezwaarprocedures†door tegenstanders van die verbreding.†"Het liefst zien we dat er een brug komt bij de Mytylweg. We hopen dat er snel iets aan de onveilige situatie gedaan wordt."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -