RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

BPA: Maak regels Amersfoortse taxibranche nog strenger

AMERSFOORT - De gemeente Amersfoort moeten strengere regels opstellen voor de taxibranche in de Keistad. Daarvoor pleit de BPA. De partij heeft schriftelijke vragen ingediend over de kwestie.

Aanleiding is het feit dat de afgelopen zes maanden, drie vrouwen zich bij de politie hebben gemeld omdat ze zouden zijn aangerand door een taxichauffeur. Ook bij de BPA zelf zijn er klachten binnen gekomen over het taxivervoer.

"We hebben verschillende klachten gekregen van mensen die taxi's gebruiken. Dat er vooral in de weekendnachten mensen met taxi's rond rijden die Amersfoort helemaal niet kennen en zich ook niet netjes gedragen", aldus fractievoorzitter Hans van Wegen.

MAATREGELEN
Maar hoe til je het niveau van de Amersfoortse chauffeurs naar een hoger plan? Als het aan de BPA ligt mogen alleen taxichauffeurs van onbesproken gedrag en met kennis van Amersfoort de stad nog inkomen.

Een manier omdat voor elkaar te krijgen is het invoeren van TTO-systeem. Die term staat voor Toegelaten Taxi Organisatie. Op die manier kun je alleen in de stad rijden als je een vergunning hebt.

Andere steden die al zo'n systeem hebben ingevoerd zijn onder meer Amsterdam en Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -