Opluchting in Oog in Al: festival in park gaat niet door

In Park Oog in Al lopen herten, die mogelijk last konden hebben van de festivalbezoekers.
In Park Oog in Al lopen herten, die mogelijk last konden hebben van de festivalbezoekers. © RTVUtrecht
UTRECHT - Het vierdaagse speciaalbier-en wijnfestival Kannen en Kruiken in Park Oog in Al gaat niet door. Een groep buurtbewoners is fel tegen het evenement, waarop de organisatie heeft besloten de boel te cancelen.
De bewoners van Oog in Al kregen onlangs een brief thuis met daarin de mededeling dat in het Hemelvaartweekend een festival wordt georganiseerd in het park. Dat kwam als grote verrassing. De buren waren bang voor overlast en dat de natuur in het park beschadigd zou raken.
Nick Leidelmeijer van KultLab, het bedrijf dat Kannen en Kruiken organiseert, zegt de kritiek van de omwonenden serieus te nemen. Het gaat niet door in Park Oog in Al, ook omdat bij regenval het park niet geschikt is als locatie.
"Wij zijn ons ervan bewust dat wij een risico hebben genomen door het evenement te communiceren voordat er een bewonersbijeenkomst had plaatsgevonden", zegt Leidelmeijer. "Wij hadden als organisatie de impact van het evenement op de buurt simpelweg onderschat. Achteraf gezien hadden wij dit anders moeten doen."
KultLab hoopt nu Kannen en Kruiken ergens anders te kunnen organiseren. Er wordt nog gekeken naar een alternatieve locatie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.