Protesten bij info-bijeenkomst over windmolenpark Houten

SCHALKWIJK - Een groep van ongeveer dertig bezorgde inwoners van Houten heeft geprotesteerd tegen de komst van een windmolenpark. Vanavond was de eerste van drie informatiebijeenkomsten over de vier turbines die geplaatst moeten worden in het buitengebied bij 't Goy.
In windpark Goyerbrug moeten in 2021 vier windturbines komen langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Tijdens de informatieavond werden belangstellenden bijgepraat door de initiatiefnemers.
Een actiegroep greep de avond aan om te protesteren. Mensen hadden anti-windmolenshirts gedrukt en gingen in gesprek met onder meer Ruben Berendts, de geestelijk vader van het windmolenpark.
Niels Olieman is zeer bezorgd over de vier windmolens, vertelt hij aan RTV Utrecht. "Ze hebben het over de hoogste windmolens die in Nederland worden geplaatst. Het normenkader dat bestaat is voor veel kleinere windmolens bedoeld." Net als de andere critici vreest hij voor slagschaduw en geluidsoverlast.
Hij vertrouwt de cijfers niet die buren ervan moeten overtuigen dat het met de overlast wel meevalt. "Om ons op basis van een paar wiskundige modelletjes in de luren te leggen en te zeggen: 'ga maar rustig slapen'. Dat gaat er bij mij niet in."
Morgen en overmorgen zijn opnieuw informatiebijeenkomsten. Of de actiegroep zich dan ook laat zien, is niet bekend.
Eerder was ook buurgemeente Wijk bij Duurstede al erg kritisch over het plan om windmolens neer te zetten. Die komen namelijk op enkele meters van de gemeentegrens. Wijk bij Duurstede had inwoners juist beloofd dat er geen windmolens zouden komen, maar nu gebeurt het dus alsnog in de achtertuin.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.