Kraamverzorgers luiden noodklok over hoge werkdruk: "Het is niet alleen beschuitjes smeren"

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Kraamverzorgers overhandigen vanochtend een 'Niet-Zo-Blije-Doos' aan minister Bruins van Volksgezondheid. Daarin zitten meer dan vijfduizend handtekeningen en steunbetuigingen van mensen die hen een hart onder de riem willen steken. De kraamverzorgers ervaren namelijk een hoge werkdruk en ze vinden dat ze te weinig betaald krijgen.
"Het is eigenlijk best wel heel slecht gesteld", zegt kraamverzorgster Astrid van der Zouw uit IJsselstein. "Mensen moeten heel veel dubbele diensten draaien. Cliënten krijgen minder uren en er is een hoge werkdruk. We zitten heel vaak te wachten totdat er een baby wordt geboren. Dat valt niet te plannen. We willen de minister laten zien dat we er niet alleen zijn om beschuitjes te smeren en visite te ontvangen."
Wat volgens Van der Zouw ook meespeelt is dat er in de regio's Amsterdam en Utrecht veel baby's worden geboren. Daarnaast is de uitstroom in de sector hoog en zijn veel mensen vaak ziek. Daarom moet het salaris van kraamverzorgers omhoog. "Mensen kunnen er nu niet van leven."
De overhandiging is deze ochtend in Den Haag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.