RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechter moet gevangenis in voor ongeluk met twee doden op Uithof

UTRECHT - UtrechterRaymond N. moet drie jaar de cel in voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op de Uithof. Ook heeft de rechtbank een rijontzegging van vier jaar opgelegd.

De 39-jarige N. botste in september 2016met zijn auto tegen een verlengde bus opeen kruisingbij de Sorbonnelaan.Dewagen kwam tegen een lichtmast tot stilstand.InzittendenDylan (22)uitDe Meernen Leroy (26) uit Maarssen kwamen om het leven. Bestuurder N.raakte zwaargewond, maar overleefde deklap. De rechter acht bewezen dathij "onvoorzichtig, onoplettend en onachtzaam" is geweest:N. reed te hard, negeerde een roodverkeerslicht en was onder invloed van alcohol en drugs.


Nabestaanden zijnontzettend boos dat de Utrechter geen verantwoordelijkheid neemt en met de beschuldigende vinger naar de buschauffeur wijst. N. beweertook dat Dylan en Leroy zelf verantwoordelijk zijn voor hun dood. Een van de jongens zou al nekletsel hebben gehad door een eerder ongeluk. Daardoor zou de botsing op de Uithof hem fataal zijn geworden. Maar uit onderzoek blijkt dat de jongen niets aan zijn nek mankeerde en door een schedelbreuk is gestorven. De ander zou tegen het advies van N. in zijn gordel niet hebben omgedaan, maar dat viel niet meer te controleren.

"Ik wil dat je mij aankijkt", sprak de moeder vande overledenDylan twee weken geleden vlak voordat ze huilend aan haar slachtofferverklaring begon.De vader van Leroy vertelde dat hij 'helemaal krankjorem' werd van het laconieke gedrag van N. Het OM noemde de ontkennende houding vande Utrechter'onbegrijpelijk' en 'minachtend'. "De verdachte zwelgt in zelfmedelijden", sprak de officier van justitie, die kwam tot een strafeis van3,5 jaar onvoorwaardelijk.

Dat N. eerder is veroordeeld,weegt de rechtbank als strafverzwarend mee.Zijn negatieve, ontkennende houdingis gn aanleiding geweest voor een hogere straf. "Er is ookrekening mee gehouden datN. onder grote psychische druk stond en zwakbegaafd is", zegt verslaggever Riks Ozinga. De uiteindelijke straf iszelfs iets lager dan de eis."Als stok achter de deur, in de hoop dat verdachte zich in de toekomst niet aan soortgelijke strafbare feiten schuldig maakt, is een deel van de gevangenisstraf voorwaardelijk", aldus de rechtbank.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -