Drie jaar cel geëist voor zware mishandeling op Stadhuisbrug Utrecht

© Openbaar Ministerie
UTRECHT - Het OM eist drie jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk, voor een zware mishandeling op de Stadhuisbrug in de Utrechtse binnenstad. De 42-jarige verdachte wordt poging tot doodslag ten laste gelegd.
De verdachte sloeg het slachtoffer volgens de aanklacht in augustus vorig jaar bij een ruzie tegen de grond en sloeg en schopte hem vervolgens nog tot tien keer op zijn gezicht. Uiteindelijk bleef het 35-jarige slachtoffer roerloos op straat liggen.
Verdachte Johan V. beroept zich op zelfverdediging. Hij zegt dat het slachtoffer hem eerst aanviel, dat hij zich wel moest verweren en te ver ging toen zijn belager ten val was gekomen. ''Ik wilde hem niet dood maken'', hield de verdachte de rechter vandaag voor. Zijn advocaat heeft vrijspraak gevraagd.
Getuigen bevestigen dat het slachtoffer als eerste gewelddadig werd. Toch vindt het OM dat er geen sprake is van noodweer, onder meer omdat er eerst nog een periode is geweest waarin beide mannen tot rust waren gekomen en V. daarna opnieuw door het lint ging.
De verdachte weigerde na de vechtpartij mee te werken aan een blaastest door de politie. Overigens is onduidelijk gebleven waar de ruzie tussen de twee mannen nu precies over ging.
De rechter doet op 27 maart uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.