RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Moeder verkeersslachtoffer Uithof eist hogere straf: "Er zijn twee levens weg"

UTRECHT - De moeder van een van de twee slachtoffers die in 2016 omkwambijhet verkeersongeluk op de Uithofvindt de straf die de bestuurder krijgt veel te laag. Dat zegt de vrouw vandaag tegen de NOS. De 39-jarige bestuurder van de auto Raymond N. moet van de rechterdrie jaar de cel in voor het veroorzaken van het dodelijke ongeluk.

"Nu lijkt het net alsof hij alleen iets heeft gestolen", zegt de moeder. "Er zijn hier wel twee levens weg."

N. botste in september 2016 met zijn auto tegen een verlengde bus op een kruising bij de Sorbonnelaan. De wagen kwam tegen een lichtmast tot stilstand. Inzittenden Dylan (22) uit De Meern en Leroy (26) uit Maarssen kwamen om het leven. Bestuurder N. raakte zwaargewond, maar overleefde de klap. De rechter acht bewezen dat hij "onvoorzichtig, onoplettend en onachtzaam" is geweest: N. reed te hard, negeerde een rood verkeerslicht en was onder invloed van alcohol en drugs.

Volgens de moeder zou een straf een dader besef moeten geven. "Ik snap dat mensen Nederland een paradijs noemen voor roekeloze bestuurders. Je komt zo makkelijk weer achter het stuur." Ze vindt dus dat de straffen voor roekeloze bestuurders omhoog moeten. "Het liefst zou ik zien dat hij tien of vijftien jaar cel krijgt."

STRAFFEN OMHOOG

Ook de minister van Justitie wil dat de maximale straf voor gevaarlijk rijden omhoog gaat van twee maanden naar zes maanden cel. Bij roekeloos rijden moet de straf naar maximaal zes jaar. Deze termijnen sluiten volgens de minister "beter aan bij de straffen voor andere misdrijven".


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -