RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Scholieren staken opnieuw voor klimaat

WOERDEN - Scholieren demonstreren vandaag voor de tweede keer voor een beter klimaat. Ook vwo-5 leerling Pieter Lossie van het Minkemacollega in Woerden laat vanmiddag zijn stem horen op de Dam in Amsterdam.

"Het conceptklimaatakkoord was onvoldoende, maar we waren wel optimistisch gestemd door de reactie van het kabinet. De staking van vandaag is om een steun in de rug te geven om klimaatregelen te nemen. Maar we stevenen nog steeds af naar een opwarmen van twee graden en wij zien liever een opwarming van maximaal anderhalve graad", aldus Lossie.

RECHTVAARDIGER
Ook moet de verdeling van lasten volgens Pieter een stuk rechtvaardiger. "De industrie gaat in het meest optimistische geval de doelen al niet gaat halen, de arme huishoudens betalen het meest. Dat is niet goed voor het draagvlak voor toekomstig klimaatbeleid, dat moet anders."

Aangezien de leerlingen vandaag niet in de les aanwezig zijn, ziet de school van Pieter dat als spijbelen: "Er wordt nog gezocht naar een passend staf. Dus geen regels schrijven, maar een bepaalde maatschappelijk activiteit. En dat is prima"

WAKKER SCHUDDEN
De aanvoerder van de stakende scholieren in†BelgiŽ vindt dat de Nederlandse scholieren elke week moeten staken. Zo wordt de politiek pas echt wakker geschud. Pieter ziet daar nog geen heil in. "Het is een mooi pressiemiddel maar we merken wij in de praktijk dat het organisatorisch bijna onhoudbaar is om elke week te staken. Ook zijn we bang dat het op wekelijkse basis monotoon gaat worden en mensen minder sympathie hebben voor de stakingen.

Pieter verwacht duizenden demonstrerende jongeren vandaag.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -