Werkstraf en jeugddetentie voor jonge snackbarovervaller

© Sem van der Wal
NIEUWEGEIN - Een 18-jarige jongen is voor een overval op snackbar 't Ankertje in Nieuwegein veroordeeld tot 5 maanden jeugddetentie, waarvan 110 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Omdat hij bijna anderhalve maand in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij niet terug naar de gevangenis.
De jongen, die ten tijde van de overval net 17 jaar oud was, moet ook nog een werkstraf van 100 uur uitvoeren. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Een even oude medeverdachte van de jongen is door de kinderrechter vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

ANGSTAANJAGEND

Op het moment van de overval, in september 2017, waren naast een medewerker, twee bezoekers in de cafetaria. Volgens de rechter was het voor hen een angstaanjagende ervaring om oog in oog te staan met twee onherkenbare, gewapende mannen in donkere kleding die om geld schreeuwden.
De rechter rekent het de jongen zwaar aan dat hij de slachtoffers veel leed toegebracht met de gewelddadige overval. In zijn voordeel spreekt dat hij niet eerder met politie en justitie in aanraking is geweest. Ook is hij inmiddels in behandeling, samen met zijn ouders.

KLEINE BUIT

De dader moet de snackbareigenaar ook nog ruim 600 euro betalen voor de schade die is aangericht. Bij de overval werd slechts 400 euro buitgemaakt.
De twee verdachten werden vorig jaar aangehouden na tips van kijkers van opsporingsprogramma Bureau Hengeveld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.