RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Kaalslag bij Intertoys: nog eens zeven filialen in provincie Utrecht dicht

PROVINCIE UTRECHT - Slecht nieuws voor medewerkers en vaste klanten van Intertoys.Nog veel meer Utrechtse vestigingen moeten ondanks dedoorstart de deuren sluiten.

Eerder werd uitgegaan van zeven filialen, maar daar komen nog zeker zeven winkels bij, zoblijkt uit eengeactualiseerde lijst van de speelgoedketen. Landelijk sluiten 163 filialen.

In de provincie Utrecht gaat het om de winkels aan de Utrechtsestraat in IJsselstein, aan de Slotlaan in Zeist enaan de Lange Viestraat in Utrecht. Ook de Intertoys in winkelcentrum Bisonspoor inMaarssenbroek, aan de Hessenweg in De Bilt, aan het Uilenpad in Bilthoven(feitelijk al dicht) en aan de Laanstraat in Baarn verdwijnen. Ook de vestiging in Wijk bij Duurstedeaan de Veldpoortstraat sluit. Eerder werd al duidelijk dat winkels in Amersfoort, Driebergen, Houten, Mijdrecht, Soesten het Utrechtse Kanaleneiland de deuren moeten sluiten.

Intertoys melddeafgelopen vrijdag dat het een doorstart kan maken met behulp van de Portugese investeerder Green Swan. Een woordvoerder laat weten dat eroverleg geweest isover de winkels. "Sommige blekennietwinstgevend genoegen inandere gevallen kwam het niet tot overeenstemming over een nieuw huurcontract." Door het faillissement zijn namelijk alle huurovereenkomst opgezegd per eind mei.

Intertoys had 286 eigen winkels enhonderd franchise-winkels in Nederland. Van de eigen winkels worden er 120 overgenomen,twintig minder dan waarop Intertoys hoopte.Duizend tot 1500 werknemers behouden hun baan.

"Even leek het erop dat wij vorige week goed nieuws kregen en onderdeel zouden worden van een Nieuwe Intertoys", schrijft de vestiging in IJsselstein op Facebook. "Helaas is niets minder waar en hebben wij vandaag te horen gekregen dat ook wij na 29 jaar onze deuren definitief sluiten. Morgen zal de uitverkoop beginnen in de winkel."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Nieuwsoverzicht