RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Meer dan de helft van de Utrechtse erfpachters gaat mee in regeling

UTRECHT - Veel Utrechtse erfpachters hebben gebruik gemaakt van de afkoopregeling van de gemeente. Tot eind januari konden Utrechters die wonen op erfpacht hiervoor kiezen. Van de ruim 2800 erfpachters in de stad hebben ruim 1600 gebruik gemaakt van de regeling.

In Utrecht hebben bijna drieduizend mensen een koophuis dat op grond staat van de gemeente. Ze moeten voor de grond een soort huur betalen, de erfpacht. De gemeente wil van dit systeem af en heeft er daarom met een regeling op aangedronken dat Utrechters hun erfpacht afkopen.

Bijna 60% heeft dat dus gedaan. Volgens de gemeente is dat een onverwacht hoog aantal. Meer dan de helft van de aanvragen zijn nog in de laatste twee maanden gedaan.

INKOMSTEN VOOR DE GEMEENTE
De afkoop levert de gemeente ruim 25 miljoen euro op. Daar staat wel tegenover dat de gemeente geen jaarlijkse inkomsten meer zal ontvangen van deze erfpachters. Jaarlijks mist de gemeente bijna 300.000 euro.

NIET TEVREDEN
Ondanks dat veel Utrechters hebben meegedaan aan de regeling, zijn er ook nog veel erfpachters die niet blij zijn. Er loopt nog een proces tegen de gemeente Utrecht. Voor sommige inwoners gaat het om grote bedragen. De Stichting vindt dat huizenbezitters door de gemeente onder druk gezet zijn.

Het proces van de Stichting Erfpachters Belang (SEBU) staat gepland op 16 mei.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -