RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Wethouder zoekt naar oplossing problemen rond De Kiezel in Overvecht

UTRECHT - De Utrechtse wethouder Maarten van Ooijen gaat opnieuw in gesprek met zorginstelling Amerpoort. Hij wil dat de zorginstelling maatregelen neemt om overlast van een deel van de Utrechtse cliŽnten in Overvecht in te dammen.

De wethouder zei dat het aantal meldingen van overlast rond De Kiezel sinds de zomer van vorig jaar toeneemt. De wethouder reageert daarmee op een bericht van RTV Utrecht. Daarin kwamen omwonenden van de De Kiezel aan het woord. Ze zeggen flinke overlast te hebben.

De Kiezel is een begeleidwonenproject van zorginstelling Amerpoort. Het project zit in de Utrechtse wijk Overvecht. In het project worden jongeren met een verstandelijke beperking geholpen om weer in de maatschappij te kunnen functioneren. De woningen staan bij de Managuadreef, midden in een woonwijk. Vooral met mooi weer zorgen de bewoners 's avonds en 's nachts voor geluidsoverlast en rotzooi op straat.

De Utrechtse VVD en PvdA maken zich zorgen over de situatie. De partijen geven aan dat ze vinden dat dergelijke instellingen gewoon in woonwijken gevestigd moeten kunnen worden. Toch vragen ze de wethouder in contact te treden met Amerpoort om zo de overlast in te dammen.

De wethouder zei dus toe dat hij in gesprek zal gaan met Amerpoort, maar hij gaf aan dat hij weinig invloed heeft, omdat de instelling niet door de gemeente gefinancierd wordt. Verder meldde hij dat er eerder al afspraken gemaakt zijn met Amerpoort, maar die lijken onvoldoende effect te hebben gehad.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht