Handige Harry's gezocht op 'kwastendag' in Utrecht

© RTV Utrecht / Marloes Sollie
UTRECHT - De economie draait op volle toeren en de werkloosheid is laag. Toch zijn er nog altijd sectoren waarin het moeilijk is om aan personeel te komen. Bijvoorbeeld in vakken waar mensen nodig zijn die handig zijn met hun handen.
In Utrecht Overvecht proberen ze daar een oplossing voor te bieden. Dertig mensen zonder baan kwamen vandaag naar 'kwastendag'. Een evenement waar werkgevers uit de bouw en werkzoekenden worden samengebracht.
In de loods in Overvecht werd vandaag niet alleen gepraat. De werkzoekenden konden een beetje laten wat ze in huis hadden. Een likje verf over een doek halen of schuren met een machine, het kon allemaal. "Wij hebben een tekort aan goede schilders maar vooral mensen die het ook echt leuk vinden", vertelt Rob Ewoldt van Wits vastgoedonderhoud Nederland.
Rob ziet geregeld mensen die wel een baan hebben, maar zonder enige passie hun werk doen. Hij heeft liever nieuwsgierige en enthousiaste leerlingen, en die hoopt hij vandaag ook te vinden. Wie bevalt, mag stage lopen in zijn bedrijf.
Ricardo Scholten loopt binnen, spreekt met verschillende instructeurs en wil veel leren. Hij heeft al ervaring als schilder, maar wil graag verder leren en een diploma halen. "Ik ben hier om een bedrijf te vinden wat goed bij mij past en waar ik een toekomst mee kan opbouwen." Dit event is volgens Ricardo een goede plek om een bedrijf te vinden: "Omdat je gelijk in aanmerking komt met een bedrijf en je hoeft dan niet zelf te zoeken. Dat is een stuk makkelijker."
De tekst gaat onder de foto verder.
Ricardo staat op deze foto in het midden.
Ricardo staat op deze foto in het midden. © RTV Utrecht / Marloes Sollie
Het omscholingstraject is voor alle leeftijden. Er lopen volwassen mannen van 60 en jongeren die na werken als schilder nu een diploma willen halen. "Je leven In De Verf" heet het traject. Na acht weken kunnen ze bij het bedrijf waar ze stage hebben gelopen aan de slag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.