Wethouder kijkt veiligheid tram nog een tijdje aan

© RTV Urecht / Marloes Sollie
UTRECHT - Wethouder Van Hooijdonk (GroenLinks) is vooralsnog niet van plan om kruisingen met de nieuwe tram naar De Uithof aan te passen. Ze wil eerst kijken hoe het proefrijden de komende maanden uitpakt. Volgens de wethouder is er over de overgangen goed nagedacht. Ze zijn beveiligd met knipperlichten en bellen, en op één plek zelfs met overwegbomen.
Wethouder Van Hooijdonk antwoordt daarmee op vragen van de Utrechtse VVD. Die stelde haar vragen naar aanleiding van een uitzending van RTV Utrecht. Daarin beklaagde sportvereniging Kampong zich over een aantal onveilige kruisingen. Kinderen die op weg zijn naar Kampong zouden gevaar lopen bij het kruisen van de trambaan. De club maakt zich vooral zorgen over de kruising met de Platolaan, bij zwembad Krommerijn.
Wethouder Van Hooijdonk: "Ik snap dat mensen zich zorgen maken, de situatie gaat veranderen en er komen trams, veel trams. Over de kruisingen is bij het ontwerpen goed nagedacht."
Daarnaast zei de wethouder dat ze juist over de Platolaan minder zorgen heeft, de trams rijden daar langzamer omdat er een halte is, direct na de kruising. Maar als tijdens de proefperiode blijkt dat er toch onveilige situaties zijn, dan is er geld beschikbaar om aanpassingen te realiseren, aldus de wethouder.
D66 zei tijdens het debat dat ze graag meer tunnels zouden willen hebben waar fietsers de tram kruisen. Dat verzoek zette de wethouder op haar wensenlijst voor Sinterklaas.
Kampong maakt zich zorgen over de veiligheid op de kruisingen van de Uithoflijn.
Kampong maakt zich zorgen over de veiligheid op de kruisingen van de Uithoflijn. © Bas Teunissen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.