Stempassen zoek in Houten

© RTV Utrecht
HOUTEN - In de Houtense wijk De Hoeven hebben veel stemgerechtigden geen stempas ontvangen. De gemeente vindt het 'een vervelende situatie' en zoekt naar een oplossing.
Volgens buurtbewoners zou er afgelopen maandag een koerier komen om de stempassen alsnog langs te brengen, maar dat is nog niet gebeurd. In de wijk wonen relatief veel ouderen die niet op het gemeentehuis een nieuwe pas kunnen halen. Ook is er verbazing dat de gemeente na verschillende telefoontjes niet doorpakt door actief de wijk in te trekken.
Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de bewoners het best een vervangende pas kunnen aanvragen bij de gemeente. Een speciale koerier komt dan een dag later de pas aan huis brengen. "We vinden het spijtig dat het voor verwarring zorgt. Onze bezorger zoekt uit wat er mis is gegaan en ook waar de stempassen zijn gebleven." Het is niet bekend om hoeveel stempassen het precies gaat.
Via social media is de gemeente al bezig kiezers zonder stempas een nieuwe te laten aanvragen. In de lokale kranten zijn advertenties gezet en op de site van Houten is een handleiding te vinden hoe een nieuwe pas kan worden aangevraagd. Die informatie staat ook op de lichtkrant langs de Rondweg. 

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.