Postbode aangehouden bij bezoek koning in Soest

© Caspar Huurdeman
PROVINCIE UTRECHT - De politie heeft een medewerker van PostNL gearresteerd op het Vedelaarpad in Soest. Dat is op steenworp afstand van kinderboerderij De Veenweide, waar Koning Willem-Alexander op dat moment aan het helpen was voor NL Doet.
Volgens de politie was de man aan het kijken naar het koninklijk bezoek, maar stond zijn bus hinderlijk geparkeerd voor het verkeer. Toen agenten hem vroegen de bus weg te halen, weigerde hij. Ook wilde hij zijn papieren niet laten zien, zegt de politie. Daarop is hij in de boeien geslagen.
Intussen was de koning al bezig met vrijwilligerswerk op de kinderboerderij. Koningin Máxima zou ook van de partij zijn. Maar vlak van tevoren meldde de Rijksvoorlichtingsdienst dat ze toch afwezig was.
Ze heeft recent een ingreep ondergaan en was nog niet voldoende opgeknapt. "Omdat zij nog even rust moet houden, zal zij de koning dit jaar niet vergezellen bij zijn bijdrage aan NL Doet. De koningin zal volgende week haar werkzaamheden weer oppakken."
De kinderboerderij in Soest is niet zo maar een kinderboerderij. Zo kunnen mensen met een beperking of dementie er de dag doorbrengen en is er dierenverzorging met gebarentaal voor dove kinderen. Verder kunnen ouders met een taalachterstand een taalstage volgen en zo de Nederlandse taal leren.
De koning geeft burgemeester Metz een hand.
De koning geeft burgemeester Metz een hand. © Caspar Huurdeman

NL DOET

In heel Nederland doen er vandaag en morgen zo'n 350.000 mensen mee als vrijwilliger aan NL Doet. In onze provincie zijn er om precies te zijn 568 activiteiten.
Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: "Als iedereen naar elkaar omkijkt, hoeft niemand er alleen voor te staan. Het is dan ook onze missie om ervoor te zorgen dat iedereen in ons land een sociaal vangnet heeft. Dat begint door mensen ervan bewust te maken dat je inzetten voor anderen niet alleen leuk is voor degene die je helpt, maar ook voor jezelf."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.