Diakonessenhuis viert 175-jarig bestaan met foto's over het ziekenhuis

© RTV Utrecht
UTRECHT - Het Diakonessenhuis in Utrecht bestaat 175 jaar. Om het jubileum te vieren heeft het ziekenhuis een fototentoonstelling geopend over de geschiedenis van de zorginstelling. De ruim driehonderd foto's laten zien hoe de zorg zich heeft ontwikkeld in de loop der jaren.
Het Diakonessenhuis werd in 1844 opgericht en is een van de oudste ziekenhuizen in Nederland. In de beginjaren bestond de injectienaald nog niet, blikt het ziekenhuis zelf terug. En de gemiddelde levensverwachting lag in die tijd rond de 40 jaar. In de loop der jaren is er veel veranderd. De levensverwachting is bijvoorbeeld meer dan verdubbeld.
In de hal van het ziekenhuis kunnen patiënten en bezoekers nu terugkijken op hoe het er vroeger uitzag. De tentoonstelling is vanmiddag geopend door een patiënt, burgemeester Jan van Zanen en de oudste nog werkende diacones in het ziekenhuis, Ali Hendriksen.
Tot 3 mei zijn de foto's nog te zien in Utrecht. Daarna verhuist de tentoonstelling naar het Diakonessenhuis in Zeist, waar het van 10 mei tot en met 28 juni te zien is. In Doorn is van 3 september tot en met 11 oktob er een deel van de tentoonstelling te zien.

HART

Tegelijk met de opening van de tentoonstelling, komt bij het ziekenhuis in Utrecht ook een kunstwerk in de vorm van een groot hart te staan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.