Burgemeester Van Zanen wil Utrechtse drugshandel dwarsbomen

© RTV Utrecht
UTRECHT - De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen gaat de strijd aan tegen de drugseconomie in de stad. Hij maakt zich zorgen over de invloed van de handel in Utrechtse buurten.
Dat laat hij weten in een interview met het AD. "In sommige buurten moeten we oppassen - als het niet al zover is - voor het feit dat meedoen de norm is. Dat het normaal is om je geld met criminaliteit te verdienen. Als je niet meedoet dan ben je wel een heel grote sukkel."
De aanpak richt zich onder meer op ouders, die worden gewezen op hun verantwoordelijkheid. En ook broertjes en zusjes krijgen aandacht, om te zorgen dat zij op het goede pad blijven. "Fout voorbeeldgedrag in families of wijken en buurten, dat moeten we zien aan te pakken. Want als iedereen in jouw omgeving zich laat verleiden tot het snelle geld, dan is het lastig die verleiding te weerstaan."

EXTRA GELD

In november werd bekend dat de regio Midden-Nederland een budget van ruim negen miljoen euro van het Rijk krijgt om de drugscriminaliteit aan te pakken.
Het gaat daarbij onder meer om de aanpak van drugsproductie in agrarische buitengebieden, op vakantieparken en op bedrijventerreinen. Ook wil de politie met het geld meer aanwezig kunnen zijn in de wijken.
Van Zanen laat in het interview weten dat hij liever nog meer geld had gehad, omdat de problemen structureel zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.