Natuurliefhebbers lopen mars om natuurgebied de Oude Tempel te redden

© Gerben Stormbroek
SOESTERBERG - Meer dan honderd mensen hebben vandaag een mars gelopen voor het behoud van natuurgebied de Oude Tempel in Soesterberg. De mars eindigde in Zeist waar een petitie werd overhandigd aan gedeputeerde Maasdam van de provincie Utrecht.
De Oude Tempel dreigt te verdwijnen: het bosgebied moet wijken voor woningbouw, maar tegenstanders willen dat voorkomen. Ze vinden dat er al veel gebouwd wordt in de regio. De Oude Tempel voelt voor hen als het laatste stukje groen, "de long van Soesterberg".

ALTERNATIEF

Met een handtekeningenactie wordt daarom geprobeerd de politiek op andere gedachten te brengen en ze dragen daarbij ook een oplossing aan: de woningen zouden gebouwd kunnen worden bij Kamp Zeist.
Kamp Zeist, wat op korte afstand ligt, wordt juist weer teruggegeven aan de natuur. Terwijl het volgens de ondertekenaars van de petitie veel geschikter is voor bebouwing dan Landgoed Oude Tempel. Op Kamp Zeist liggen namelijk al wegen en riolering.
Om hun boodschap kracht bij te zetten, werd vandaag een mars gehouden van het landgoed in Soesterberg naar Kamp Zeist. Meer dan 1200 mensen ondertekenden de petitie inmiddels.
De marslopers willen dat natuurgebied de Oude Tempel behouden wordt
De marslopers willen dat natuurgebied de Oude Tempel behouden wordt © Gerben Stormbroek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.