Dode in haven Wijk bij Duurstede gleed waarschijnlijk uit

© Google Streetview
WIJK BIJ DUURSTEDE - De 66-jarige man uit Amsterdam die gisteravond gevonden werd in het water van de haven in Wijk bij Duurstede, lag waarschijnlijk al bijna een dag in het water. Dat zegt de havenmeester. Het lijkt erop dat de man is uitgegleden.
Volgens havenmeester Kees Oorschot werd de man in de nacht van donderdag op vrijdag voor het laatst gezien toen hij rond 01.15 uur het lokale café Ome Ko verliet om naar zijn boot te gaan. Waarschijnlijk is hij tussen wal en schip geraakt toen hij aan boord wilde stappen.

VRIENDIN WAS ONGERUST

Oorschot werd gisteravond gebeld door de vriendin van de 66-jarige Amsterdammer. Hij zou naar haar toegaan, maar ze had niks meer van hem gehoord. "Ze had ook een paar keer gebeld en kreeg geen gehoor. Dus ze vroeg aan mij of ik even wilde gaan kijken."
De havenmeester was op dat moment thuis en zag dat een vriend van hem aan de andere kant van de steiger lag. Dus belde hij hem of hij even een kijkje wilde nemen. Toen de man van boord stapte om naar de boot van de Amsterdammer te lopen, zag hij hem onder de steiger in het water liggen.
"Ik heb direct 112 gebeld", zegt Oorschot. "Het was echt ongekend met wat voor enorme vaart alle hulpdiensten in de buurt waren." Maar de man bleek niet meer te redden.

NOOIT MEEGEMAAKT

Volgens de havenmeester gebeurt het zelden dat iemand op deze manier om het leven komt. "Ik ben vijf jaar havenmeester en woon al dertig jaar aan de haven. Maar ik heb dit nog nooit meegemaakt."
Hij zegt dat het water met name in de winter verraderlijk kan zijn omdat het zo koud is. "Ik waarschuw altijd iedereen: als je uitglijdt en je valt in het water, dan ben je niet gelukkig."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.