Amersfoort herdenkt slachtoffers Christchurch

© Keistadnieuws
AMERSFOORT - In Amersfoort is vanmiddag een herdenking geweest voor de slachtoffers van de aanslagen in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch. Een paar honderd mensen waren aanwezig op het Lieve Vrouwekerkhof.
Sprekers waren burgemeester Lucas Bolsius, Stadsdichter Jacques de Waart en Gurbuz Yalcin van het platform religie en levensbeschouwing. Ook werd een minuut stilte in acht genomen.
Burgemeester Bolsius van Amersfoort nam kort het woord bij de herdenking.
Burgemeester Bolsius van Amersfoort nam kort het woord bij de herdenking. © Keistadnieuws
Bij de terroristische aanslagen op twee moskeeën in Christchurch zijn minstens 49 doden gevallen, meldt de lokale politie. Ook vielen er zo'n veertig gewonden. Het is de bloedigste terroristische aanslag ooit in Nieuw-Zeeland, dat vijf miljoen inwoners telt.
In Nieuw-Zeeland zijn meerdere aanhoudingen verricht, maar slechts één arrestant wordt voor zover bekend als dader gezien. Het is een 28-jarige Australiër, Brenton Tarrant, die zaterdag voor de onderzoeksrechter verschijnt. Hij wordt als een extreemrechtse racist omschreven die heeft geklaagd over de dreigende ondergang van het blanke Westen. Hij heeft zichzelf ook omschreven als "etno-nationalistische eco-fascist''.
De herdenking in Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.