IJsselmeervogels grijpt de macht in de Tweede Divisie

© Remko Kool / GoalPhoto.nl
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft maar half geprofiteerd van de misstap van AFC tegen GVVV. De Rooien speelden op de eigen Westmaat met 1-1 gelijk tegen Katwijk.
Een goed gevulde Westmaat voor IJsselmeervogels tegen Katwijk.
Een goed gevulde Westmaat voor IJsselmeervogels tegen Katwijk. © Arnold Schenk | RTV Utrecht
In de 28e minuut brak Robbert Olijfveld de wedstrijd open. Hij ontsnapte in het zestienmetergebied aan de aandacht en schoof bekeken binnen. De tweede helft was amper een paar minuten oud toen de Vogels de wedstrijd op slot konden gooien. OIijfveld kreeg net zijn tenen tegen een corner van Mike van de Laar, maar raakte de lat.
Doelamn Jaimy Schaap (IJsselmeervogels) in gesprek met Arnold Schenk

SCHAAP HOUDT IJSSELMEERVOGELS OP DE BEEN

Daarna kwam Katwijk beter in de wedstrijd. Goed keeperswerk van Jaimy Schaap zorgde ervoor dat de voorsprong overeind bleef. Wat volgde was een open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Olijfveld profiteert bijna van een slippertje van Robbert Susan. Hij schoot net naast terwijl Katwijk-keeper Mark de Vries aan de grond genageld stond.

MET DE FINISH IN ZICHT

Toch sleepte IJsselmeervogels de zege niet over de streept. Drie minuten voor tijd gaf het twee punten weg door Tesselaar in de gelegenheid te stellen om de bal met een lepe boog over doelman Schaap te schieten. Met de macht der wanhoop probeerde de thuisploeg de orde nog te herstellen. Markiet, Justiana en Zschüsschen faalden voor de Katwijk goal.
Jeffrey Buitenhuis (IJsselmeervogels) na het gelijkspel van zijn ploeg
28' Robbert Olijfveld [1-0]
87' Jan Willem Tesselaar [1-1]

RANGLIJST

Voorafgaande aan de 25e speelronde deelden de twee rivalen de koppositie in de 2e divisie. De Amsterdammers begonnen de zaterdag met een 4-2 nederlaag in Veenendaal tegen GVVV. De Rooien sloegen later op de dag hun slag tegen Katwijk. IJsselmeervogels gaat nu met een punt voorsprong aan de leiding, maar dat hadden er drie moeten zijn.
Verslaggever Arnold Schenk over IJsselmeervogels - Katwijk (1-1)