Politie haalt krakers uit leegstaande panden in Utrecht, vijf arrestaties

© Ivo Hindriks
UTRECHT - Krakers hebben vanmiddag bezitgenomen van leegstaande gebouwen aan de Burgemeester Reigerstraat in Utrecht. Er was veel politie op de been om de krakers weer uit het pand te halen. Inmiddels zijn de panden weer leeg.
Later in de middag zijn vijf verdachten aangehouden in verband met het kraken. Omstanders hadden de verdachten zich zien verstoppen op een dak en waarschuwden de politie.
De panden zijn van vastgoedbeheerder Marcel Paping en staan al jaren leeg.  Ger Offringa van de Wijkraad Oost is verbaasd dat krakers nu pas binnen zijn gedrongen. "De panden staan al vijf jaar leeg. Ze zijn al jaren een doorn in het oog. Het is voor de omwonenden niet goed, voor de ondernemers niet goed. Het is voor niemand goed."
Eigenaar Paping wil onder andere een parkeergarage bouwen, dat plan stuitte op veel weerstand bij de omwonenden. Volgens Offringa ligt er nu echter een plan van de gemeente waar de buurt wel tevreden mee is. Inclusief parkeergarage, die dan alleen door bewoners gebruikt wordt, niet door bezoekers van een supermarkt. De eigenaar hoeft alleen nog maar akkoord te gaan.
De Wijkraad Oost hoopt dat de krakers voor een stroomversnelling in de besluitvorming zorgen. Offringa: "Ik hoop dat stellig dat nu er een goed voorstel ligt, de eigenaar daarop gaat acteren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.