Schietpartij Utrecht: "Ik zag vier mannen met een vrouw slepen en hoorde schoten"

© Ingezonden foto
UTRECHT - In de buurt van het voormalig Ziekenhuis Oudenrijn in Utrecht zijn schoten gelost in een tram, meldt de politie. Het tramverkeer is stilgelegd en er zijn twee traumahelikopters ingezet. Volgens de politie zijn er meerdere gewonden gevallen.
Bronnen melden aan RTV Utrecht dat de politie zou uitkijken naar een rode auto en dat er meerdere mensen zwaargewond zijn.
Jimmy de Koster woont in de buurt en zag de schietpartij gebeuren. Hij zegt tegen RTV Utrecht dat er meerdere keren geschoten is. Een vrouw zou op de grond hebben gelegen en geroepen hebben: ''Ik heb niets gedaan.''
De Koster: "Ik kwam van m'n werk vandaan toen het gebeurde. Ik sta bij de stoplichten op het 24 Oktoberplein en ik zie een vrouw liggen, ik denk dat ze tussen de 20 en 35 jaar oud is. Op dat moment hoorde ik drie keer pang pang pang. Vier man liepen heel hard naar haar toe en ze probeerden haar weg te slepen en toen hoorde ik weer pang pang pang en die gasten laten die vrouw weer los. Hele chaos daar."
De tekst gaat onder de foto door.
Veel politie bij het 24 Oktoberplein.
Veel politie bij het 24 Oktoberplein. © Michiel van Beers
Onveilig voelde hij zich niet: "Ik stond op dat moment best wel veilig voor mijn gevoel. Ik zag hen wel maar ze zagen mij niet."
Twee van de schietende mannen liepen volgens De Koster vervolgens richting het oude ziekenhuis. Een andere richting het winkelcentrum in Kanaleneiland.
Vervoerbedrijf U-OV verwijst voor informatie door naar de politie. Die zoekt nog uit wat er gebeurd is.
Ook een traumahelikopter kwam naar Utrecht.
Ook een traumahelikopter kwam naar Utrecht. © RTV Utrecht / Peter Huting

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.