Advies om binnen te blijven in Utrecht opgeheven: "Blijf wel alert"

© ANP
UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft het advies om binnen te blijven opgeheven. Dat meldt burgemeester Jan van Zanen. "Nu wij ervan uitgaan dat er maar op 1 plek een schietincident is zich heeft voorgedaan, trekken wij dit advies in."
Dat betekent niet dat de verdachte van het schietincident is aangehouden, zegt Van Zanen. "Blijf wel alert. Ziet u iets verdachts of denkt u de verdachte te herkennen, meld het bij ons. Het is een vreselijke dag, voor ons allemaal."

NL ALERT

Ook het NL-Alert, dat geadviseerd werd binnen te blijven, is opgeheven: "Na het schietincident vanochtend op het 24 Oktoberplein, hebben zich geen verdere incidenten voorgedaan. Het advies om binnen te blijven is opgeheven. De mogelijke dader is nog niet aangehouden. Blijf daarom alert en bel 112 bij verdachte omstandigheden."
Met het oog op de schietpartij is het dreigingsniveau in onze provincie verhoogd naar niveau vijf, het hoogste dreigingsniveau.

SPORTHALLEN DICHT

De gemeente Utrecht heeft daarom besloten dat alle sporthallen vanavond gesloten zijn. Dit betekent ook dat zaalvoetbalwedstrijden niet doorgaan. Voor de rest van de provincie verleent de KNVB medewerking als een van de teams vanavond niet wil spelen. Wel is het dan zaak dat het team de tegenstander, de scheidsrechter en de KNVB op tijd informeert.
Rijkswaterstaat adviseert vanwege de situatie in Utrecht weggebruikers de stad vanavond zoveel mogelijk te mijden.
Volg de laatste ontwikkelingen via ons liveblog.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.